Programma

Vanaf 10.00 uur is de Burghse Dag geopend.


Burghse Ring - Sjezenrijden

Een sjees is een tweewielige (antieke) wagen, achter een paard gespannen.
In de met bloemen versierde sjees zitten een man en vrouw, beide in Zeeuwse klederdracht.

De man ment het paard, de vrouw probeert de ring te steken met de lans. De man stuurt het paard in draf over het parcours waarbij onderweg drie tot vier ringen boven de weg hangen.
Het gaat erom zoveel mogelijk ringen te steken, het gaat niet om de snelheid waarmee dat gebeurt, al moet het paard wel draven onder de te steken ring.
De combinatie van de bloemen versierde sjees, versiert paard en in klederdracht gehuld paar is een prachtig gezicht.


Kerkstraat - Ringrijden

Tijdens het ringrijden gaan de deelnemers in galop over de baan op hun ongezadelde, versierde paarden met in de hand een lans om de ringen te steken.

Hoewel het voor de toeschouwers een geweldig spektakel is om naar te kijken, is het de deelnemers niet enkel om het vermaak te doen; het ringrijden is een officiële wedstrijd van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging.


Weeldeweg - Ot & Sienstraatje

Het Ot & Sienstraatje staat zoals altijd volledig in het teken van oud-Hollandse kinderspelen. De vrijwilligers van het Ot & Sienstraatje zijn gekleed in bijpassende stijl en vermaken de aanwezige kinderen met allerlei spellen. Er staan zelfs pony's klaar om de kinderen kennis te laten maken met het ringsteken.


Achterweg - Creamarkt

Op de creamarkt in de Achterweg kunnen liefhebbers van zelfgemaakte producten hun hart ophalen. Je kunt er rondstruinen tussen de handgemaakte creaties die overigens ook nog eens te koop zijn.


Kleine parkeerplaats Albert Heijn - Podium

Op het podium zal Streekdrachtvereniging De Arke presentaties geven van verschillende klederdrachten. Ook zijn er muzikale optredens te horen. Dweilband de Witte Dweil zal door de straten van Burgh struinen om de bezoekers te vermaken met gezellige klanken.


't Hôge Burgh - Markten, demonstraties en Paardenfeest

Op 't Hôge Burgh is van alles te doen. Er is een boerenmarkt, een kinderkleedjesmarkt en een poppenkast voor de kleintjes. Er staan oude (leger)voertuigen om te bewonderen en er is een hulpverleningsplein, waarbij brandweer, ambulance en KNRM je graag te woord staan.

Er worden diverse demonstraties gegeven van de oude ambachten.
Denk bijvoorbeeld aan kantklossen, boterbabbelaars maken, een barbier etc.

Ook het bekende Paardenfeest vindt op 't Hôge Burgh plaats. Tijdens het Paardenfeest maak je kennis met diverse disciplines uit de paardensport. De inzetbaarheid en diversiteit van verschillende paardenrassen worden aan je getoond. Denk aan mennen, voltige en vrijheidsdressuur.


Rondom Albert Heijn, Burghseweg, Hogeweg - Braderie

Gedurende de Burghse Dag is er verdeeld over verschillende straten in het dorp een braderie.


De Burghse Dag duurt tot 17.00 uur.Podium 2024 Paardenfeest 2024