Programma

Vanaf 10.00 uur is de Burghse Dag geopend.


Burghse Ring - Oude Ambachten

Er worden diverse demonstraties gegeven van de oude ambachten.
Denk bijvoorbeeld aan kantklossen, boterbabbelaars maken, een barbier etc.


Kerkstraat - Ringrijden

Tijdens het ringrijden gaan de deelnemers in galop over de baan op hun ongezadelde, versierde paarden met in de hand een lans om de ringen te steken.

Hoewel het voor de toeschouwers een geweldig spektakel is om naar te kijken, is het de deelnemers niet enkel om het vermaak te doen; het ringrijden is een officiële wedstrijd van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging.


Weeldeweg - Ot & Sienstraatje

Het Ot & Sienstraatje staat zoals altijd volledig in het teken van oud-Hollandse kinderspelen. De vrijwilligers van het Ot & Sienstraatje zijn gekleed in bijpassende stijl en vermaken de aanwezige kinderen met allerlei spellen. Er staan zelfs pony's klaar om de kinderen kennis te laten maken met het ringsteken.


Achterweg - Creamarkt

Op de creamarkt in de Achterweg kunnen liefhebbers van zelfgemaakte producten hun hart ophalen. Je kunt er rondstruinen tussen de handgemaakte creaties die overigens ook nog eens te koop zijn.


Kleine parkeerplaats Albert Heijn - Podium

Op het podium zal Streekdrachtvereniging De Arke presentaties geven van verschillende klederdrachten. Ook zijn er muzikale optredens te horen. Dweilband de Witte Dweil zal door de straten van Burgh struinen om de bezoekers te vermaken met gezellige klanken.


't Hôge Burgh - Markten, demonstraties en Paardenfeest

Op 't Hôge Burgh is van alles te doen. Er is een boerenmarkt, een kinderkleedjesmarkt en een poppenkast voor de kleintjes. Er staan oude (leger)voertuigen om te bewonderen en er is een hulpverleningsplein, waarbij brandweer, ambulance en KNRM je graag te woord staan.

Ook het bekende Paardenfeest vindt op 't Hôge Burgh plaats. Tijdens het Paardenfeest maak je kennis met diverse disciplines uit de paardensport. De inzetbaarheid en diversiteit van verschillende paardenrassen worden aan je getoond. Denk aan mennen, voltige en vrijheidsdressuur.


Rondom Albert Heijn, Burghseweg, Hogeweg - Braderie

Gedurende de Burghse Dag is er verdeeld over verschillende straten in het dorp een braderie.


De Burghse Dag duurt tot 17.00 uur.Podium en paardenfeest 2023

Streekdrachtenvereniging "De Arke" zal tweemaal een optreden verzorgen waarbij veel wetenswaardigheden worden verteld over de Zeeuwse klederdrachten.

"Trio Memories" zullen een paar maal met gezellige meezingers het publiek vermaken. En natuurlijk verwachten zij dat er meegezongen gaat worden onder het genot van een drankje op het terras bij het podium.

Ook zal "Shantykoor Neptunus" tweemaal de kelen smeren om het publiek te trakteren op bekende Nederlandse liedjes.

Al met al, het wordt een gezellige boel bij het podium.

De exacte tijden van de optredens worden later bekend gemaakt.